Track speed gets off by about a 1/4 or 1/8th note when switching to different patterns with the same speed

Bug Description

If a track speed is set to 2/3 with a Track Swing of 66% and another track with it has different track lengths, switching to a different pattern throws the sequencer off what seems about a 1/4 or 1/8 of a note.

Reproduction Steps

  1. Open a new project and load up a sample. Set the first track to 16 steps with a note every four steps.
  2. Add notes anywhere on the second track and set the track speed to 2/3 with 66% swing. Leave it at 16 steps.
  3. Make a new pattern and add the note on both the first track and second on every four steps.
  4. Hit the pattern button and let the first pattern play two times, and then switch to the second pattern while it’s still playing.
  5. The two tracks will be off but what seems to be about a 1/4 or 1/8 of a note.

Occurrence

The steps above are the fastest way I’ve found to reproduce it. This happens with a project I have that has various track lengths/track speeds. I’ve only found this issue when set to 2/3 at 66% swing. This occurs on both audio and midi mode.

Found in

  • Version: (1.4.1)
  • Build: (1099)

Attachments

2 Likes

I just used the same project as in that video and set the second track swing back to 50% and I still get the same issue.

Hi, @tylerschoenhalspratt Thank you for reporting this bug. We are sorry you’re experiencing issues while using the Play. We will do our best to resolve it and notify you when it’s ready.